Glavni izbornik

Izdvojeni sadržaji

Novosti

  12.02.2019, 10:56h


Imenovana nova ravnateljica Javne ustanove „Nacionalni park Krka“

 

Ministar zaštite okoliša i energetike 7. veljače 2019. donio je Rješenje o imenovanju Nelle Slavice ravnateljicom Javne ustanove „Nacionalni park Krka“ na razdoblje od četiri godine.

Na natječaj za izbor i imenovanje ravnatelja/ice objavljen 27. prosinca 2018. godine pristiglo je devet prijava, od čega šest pravovaljanih. Stručno povjerenstvo, koje je imenovao ministar, obavilo je razgovore s kandidatima. Nakon uvida u natječajnu dokumentaciju i zapisnik stručnog povjerenstva, izabrana je Nella Slavica, na temelju Koncepcije rada i razvoja plana Javne ustanove „Nacionalni park „Krka“ koju je priložila, a u kojoj se navode ključni ciljevi i očuvanje kakvoće vode rijeke Krke, očuvanje i unaprjeđenje jedinstvene krške bioraznolikosti, očuvanje kulturne baštine, osiguranje održivog razvoja posjećivanja, osmišljavanje i provođenje edukacijskih programa te jačanje suradnje s lokalnom zajednicom. Izložena Koncepcija rada i razvoja, rezultat postignut na razgovoru te dosadašnje profesionalno iskustvo izdvojilo ju je među kandidatima.

Ministar Ćorić novoizabranoj je ravnateljici zaželio uspješan nastavak projekata započetih u mandatu njezinog prethodnika mr. sc. Krešimira Šakića. „Gospođi Slavici, temeljem entuzijazma koji je pokazala prilikom razgovora i u svom programu te temeljem svega onoga što je dosada učinila, želim uspješnu karijeru na mjestu ravnateljice Javne ustanove 'Nacionalni park 'Krka'“, istaknuo je ministar zaštite okoliša i energetike dr. sc. Tomislav Ćorić.