Glavni izbornik

Izdvojeni sadržaji

Novosti

  19.06.2018, 12:03h


Društvena igra Discover Krka: prihvati izazov i upusti se u avanturu otkrivanja Krke!

Kako upoznati Nacionalni park „Krka“, nešto naučiti o njemu i pritom se dobro zabaviti?

Naravno, posjetom nekog od slapova, duhovnih središta ili arheoloških lokaliteta u Parku, ali i za stolom sa svojim prijateljima. Možda čak i na nekoj od radionica Međunarodnog dječjeg festivala? Upravo tako. Javna ustanova „Nacionalni park Krka“ svoju novu zabavno-edukativnu igru Discover Krka darovala je djeci na festivalskim radionicama, da okušaju sreću i prošire svoje znanje o Nacionalnom parku „Krka“.

Ova edukativna igra, koja otkriva čarobni svijet Nacionalnog parka „Krka“, namijenjena je djeci školske dobi, ali i odraslima koji vole društvene igre. Igrači mogu obići najatraktivnije lokalitete u Parku i na zaigrani način upoznati povijest Krke od prapovijesti, preko rimskoga doba i srednjega vijeka, pa sve do naših dana.  

Igra se sastoji od ploče sa sedamdeset dva polja, šest ulaznih polja, šest figurica, dvadeset pet kartica iznenađenja i osamnaest kartica lokacija za svaku od sedam lokacija. Cilj igre je posjetiti sedam prirodnih i kulturnih ljepota NP „Krka“ označenih na ploči: Bilušića buk, Burnum, Manojlovac, manastir Krka, Roški slap, samostan Visovac i Skradinski buk. Pobjednik je onaj igrač koji prvi skupi kartice sa svih lokacija.

Zaigrajmo!