Glavni izbornik

Izdvojeni sadržaji

Novosti

  24.01.2018, 15:00h


Zajedničko predstavljanje Šibenika na kongresnom sajmu u Ljubljani kao cjelogodišnje posjetiteljske destinacije

Grad Šibenik, Turistička zajednica grada Šibenika, Amadria Park, Tvrđava kulture Šibenik i Javna ustanova „Nacionalni park Krka“ partneri su ovogodišnjeg međunarodnog kongresnog sajma Conventa, koji se od 23. do 25. siječnja 2018. održava u Ljubljani.

Cilj suradnje i predstavljanja na kongresnom sajmu, koji obuhvaća zemlje srednje i jugoistočne Europe,  pozicioniranje je grada Šibenika kao cjelogodišnje destinacije i nove kongresne destinacije u Hrvatskoj. Zahvaljujući obnovi kulturne baštine, posebice revitalizacije tvrđava, i razvoju novih sadržaja, te stalnom ulaganju u podizanje kvalitete usluge i smještaja, Šibenik je proteklih nekoliko godina doživio snažan posjetiteljski uzlet.

Uz ponudu kulturnih sadržaja u samom gradu, tome svakako pridonosi i blizina Nacionalnog parka „Krka“, kao zaštićenog područja neprocjenjive prirodne i kulturne baštine. Kao rezultat uspješnog održivog upravljanja i ulaganja u infrastrukturu i posjetiteljske sadržaje, Nacionalni park „Krka“ ove godine bilježi porast broja posjetitelja od 20 %, što je dodatni motiv za promišljanje načina posjećivanja. Zato Nacionalni park „Krka“ kontinuirano predstavlja nove posjetiteljske sadržaje i manje poznate dijelove Parka, a ljubitelji aktivnog odmora uskoro će moći uživati u desetak biciklističkih staza na srednjem i gornjem toku rijeke Krke. To će, svakako, dodatno pridonijeti pozicioniranju cijelog područja kao cjelogodišnje posjetiteljske destinacije i raznovrsnim mogućnostima provođenja slobodnog vremena korisnika Konvencijskog centra.

Naime, otvaranjem Konvencijskog centra Šibenik, najvećeg i najmodernijeg konvencijskog centra u Hrvatskoj, grad je postao i novo odredište za kongrese, izložbe, bankete i slične velike događaje. Centar se prostire na 6 000 m² i sadrži  jedanaest dvorana i pratećih prostora. Organizatorima događaja pruža i dodanu vrijednost, jer ga prati pet hotela. Već u prvoj godini poslovanja Konvencijski centar Šibenik ugostio je nekoliko događaja s više od šeststo sudionika.

Uz strateški i održivi razvoj posjetiteljskih sadržaja, zajednički nastup ključnih institucija i ustanova još je jedan korak prema pretvaranju Šibenika i okolnog područja u cjelogodišnju destinaciju.