Glavni izbornik

Izdvojeni sadržaji

Novosti

  14.07.2017, 07:15h


Zvuci Krke Šibensko pjevačko društvo "Kolo"

Koncert naziva Tamo da putujem Šibenskog pjevačkog društva „Kolo“ održao se u ponedjeljak, 17. srpnja 2017. u 21 sat u Drnišu na Skalicama (Stubište 1, kod Poljane).

Šibensko pjevačko društvo „Kolo“ jedno je od najstarijih kulturno-umjetničkih društava u Hrvatskoj utemeljeno 1899. godine. Pripada vrhu amaterskog zborskog pjevanja a oslanja se na bogatu šibensku pjevačku tradiciju.

Koncert naziva Tamo da putujem sastojao se iz dva dijela. U prvom dijelu izvodile su se tradicionalne i  nove dalmatinske pjesme dok su u drugom dijelu posjetitelji mogli poslušati popularne zabavne melodije u potpuno drugačijim aranžmanima za veliki zbor.

Pjevačkim društvom „Kolo“ ravna profesor Ivo Lise uz klavirsku pratnju prof. Gordane Pavić. Kao gosti koncerta nastupili su sopranistica Tea Slavica uz pratnju gitarista Mate Skračića.

Manifestacija Zvuci Krke – The Sounds of the River i ove je godine posvećena prenošenju ekološke poruke kao glazba s porukom. Prije svakog koncerta će posjetiteljima biti predstavljen niz izložbi, radionica i ekoloških akcija. Posjetitelji koncerta Šibenskog pjevačkog društva „Kolo“ u petak su mogli pogledati izložbu Minuta šutnje autora Zorana Marinovića u ispostavi Javne ustanove "Nacionalni park Krka" u Drnišu. Izložbom simbolična naziva, kojoj je autor svjetski poznat dokumentarni fotograf i snimatelj, National Geographic Hrvatska želi osvijestiti javnost o važnosti brige za planet Zemlju i potrebi njegova očuvanja.

 

Raspored održavanja sljedećih koncerata je:

23. srpnja, nedjelja, 20 sati, Roški slap, Gabi i Matija Dedić

27. srpnja, četvrtak, 20 sati, Visovac, Nera Gojanović Kljajić i Krešimir Stražanac

17. kolovoza, četvrtak, 20 sati, Roški slap, Hothouse Flowers

24. kolovoza, četvrtak, 20 sati, Roški slap, Davor Radolfi